GROEP 5

Groep 5  MET JUF GERDA EN JUF MARLEEN 

Nog twee tafeldiploma’s!

Ook Ayda en Ajaay hebben hun tafeldiploma behaald! 

 

Tafeldiploma en Bouw diploma!

Op de valreep voor de vakantie, heeft Solaiman zijn tafeldiploma gehaald. Top Solaiman!! Dezelfde dag, haalde Anne haar Bouw diploma! Ceren uit groep 7 heeft haar tijdens het Bouw traject begeleid! Gefeliciteerd Anne!!

 

Nog meer tafeldiploma’s!!

Vandaag is groep 5 maar liefst 3 tafeldiploma’s rijker! Jessé, Tim en Jet hebben ook hun diploma gehaald!! Top weer!! Gefeliciteerd!!

Tafeldiploma!!

En ja hoor, weer een tafeldiploma er bij! Ook Damiën heeft hem gehaald! Gefeliciteerd!!

Bosw8er in de klas!

Donderdag 23 mei, kwam de boswachter in de klas! De vader van Ynse gaf een les over van alles dat met de natuur te maken heeft. Zo werd er aan poep geroken, hilariteit natuurlijk, een schedel bekeken en op een hoorn geblazen!

Sandwich Robot en 3D printer!

Hoe programmeer je een robot om een boterham mat hagelslag te kunnen smeren!! Dat ieder stapje duidelijk en goed omschreven moet worden hebben we aan den lijve ondervonden!! 🙂 Het duurde heeeeeel lang voordat we een hapje konden nemen!!

Schoolreisje naar Drievliet!

Schaap scheren in boerderij Zorgvrij!

13 mei heeft groep 5 in boerderij Zorgvrij gekeken naar het scheren van een schaap! Heel interessant om te zien. Daarna hebben we in de boerderij een aantal workshops gevolgd, die te maken hadden met de wol van het schaap. Wol kaarden, spinnen, verven, weven en vilten. Een heel leuk en leerzaam uitje!! Na dit alles, natuurlijk even uitleven in het spinnenbos!!

Lente high tea!

Donderdag voor de vakantie, hebben we weer genoten van een heerlijke lente high tea! Met dank aan de ouderraad die weer lekkere hapjes heeft gemaakt! Ook is er natuurlijk weer eitje tik gedaan. Onder luid meezingen met het liedje, is uiteindelijk Kuba onze klassenwinnaar geworden. Uiteindelijk heeft hij ook de grote finale gewonnen! Gefeliciteerd Kuba!

Dansopvoering samen met groep 1/2A.

Als einde van de danslessen, heeft groep 6 vandaag voor de kleuters van groep 1/2 A een opvoering gegeven. Uiteindelijk hebben de kleuters ook mee gedaan en wat ging dit goed. Compliment voor beide groepen!

Werken in de tuin 16 april!
 

Tafeldiploma!

Vandaag heeft groep 5 er weer een tafelkanjer bij! Cherie heeft ook haar tafeldiploma behaald! Topper, gefeliciteerd!!

Tulpen kweker!

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan tulpenkweker de Groot in Heemskerk. Met dank aan de opa’s van de “groene tuinen”, die ons hebben begeleid en meer hebben vertelt over de tulp. 

De eerste judo les!

De komende vier weken zullen de kinderen tijdens de gymlessen judo lessen krijgen. Leuk om te zien dat iedereen heel enthousiast was , goed mee deed en ook nog een woordje Japans leerde!

 

Korfbal toernooi!

In de voorjaarsvakantie heeft een grote groep leerlingen uit groep 5 en een paar leerlingen uit groep 6 meegedaan met het scholen korfbal toernooi! Een gezellige, sportieve middag!

Danslessen!

Na de dansles van Trudy, een les in de klas. Door gebrek aan ruimte in de speelzaal, maar op een alternatieve manier! Het ging dit keer om de “zit” dans, dus ook zo mogelijk !! En wat deden ze het goed!!

Dansles!

De komende periode zullen er om de week danslessen gegeven worden door Trudy.

Tafeldiploma!

En weer een tafeldiploma, dit keer voor Cas! Top gedaan!!

Kerstdiner!

Donderdag 20 december stond weer ons traditionele kerstdiner op het programma! Iedereen kwam met een heerlijk hapje en zag er prachtig uit! Ook de kerstman is nog in de klas geweest en kwam een klein cadeautje brengen! Een hele gezellige en lekkere avond!

Kerststukken maken!

Vandaag zijn er kerststukken gemaakt! Opa Leo heeft voor schitterend groen, takken met besjes en mooie bloemen ( Gerbera’s) gezorgd! Onder leiding van Jessica, zijn de kinderen begonnen met het maken van de kerststukken. En wat zijn ze mooi geworden! Grote, wat kleinere, maar allen heel mooi versierd met van alles dat de kinderen zelf mee hadden genomen!

Hoe overleef ik op de Noordpool!

Thema wereldoriëntatie: Bijzondere planten, mensen en dieren! Op de chromebooks wordt uitgezocht, hoe je op de noordpool kunt overleven. Ook hebben we al geleerd, hoe het komt dat een cactus kan overleven in de woestijnen, hoe ziet die cactus er van binnen uit en waarom er planten zijn die insecten eten.

Sinterklaas in de klas!

Op 5 december, hebben we in de klas Sinterklaas feest gevierd. Voor het eerst hebben de kinderen surprises gemaakt en allemaal een gedicht. En wat hebben ze dat goed gedaan! Ook heeft de Sint zelf nog een bezoekje bij ons gebracht samen met zijn pieten! Een zeer geslaagd en gezellig feest!

Tafeldiploma!

Zeina, van harte gefeliciteerd met je tafeldiploma! Top!!

Tafeldiploma!

En ja hoor, weer twee tafeldiploma’s er bij! Gefeliciteerd, Sofia en Yigit!

Zaalvoetbal toernooi!

In november is weer het scholen zaalvoetbal toernooi gespeeld. Een gemengd jongens team van groep 5 en 6!

Bos excursie!

Vandaag 17 oktober is de groep met de vader van Ynse op pad geweest in het bos! Er zijn brandnetels geproefd, paddenstoelen bekeken en geroken, blaadjes gezocht en geleerd dat je met een stengel je tanden kunt poetsen! Natuurlijk is er ook flink in bomen geklommen en hebben we onderweg ons 10 uur hapje en drankje genomen! Een ontzettend leuke en leerzame ochtend!

Kinderboekenweek!

De winnaars van de griffels zijn dit jaar geworden: Jasmijn goud en Nikita zilver, de winnaar van de gouden penseel is Luca, van de zilveren penseel Felix! Gefeliciteerd!

Dans workshop! 

Wat een beweging en wat een energie! De kinderen gingen er vol voor tijdens de dans workshop! En niet alleen dansen, sommige nummers zongen ze letterlijk mee!!

 

Tafeldiploma!

En ja hoor….. juf Nathalie, heeft vandaag het eerste tafeldiploma aan Felix kunnen geven! Tafel 1 t/m 10 door elkaar!! Gefeliciteerd Felix!

Het ziekenhuis!

Het eerste Staal taal thema zit er al weer op! Het thema ging over het ziekenhuis. Er zijn twee gastlessen geweest, over de ambulance en over werken in het ziekenhuis. Ook hebben we veel woorden geleerd die met het ziekenhuis te maken hebben! Op naar het volgende thema over de nacht!

Rekenles!

Rekenles in groep 5 op de chromebooks!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.