GROEP 5

Groep 5  MET JUF GERDA EN JUF MIRANDA 

Hard werken in de tuin en courgette soep maken!

3 Juli is er hard gewerkt  in de tuin en in de keuken. En wat ziet de tuin er mooi uit! Veel tomaten geoogst, komkommers en hele grote courgettes. Ook is iedereen weer met een krop sla en een bosje bloemen naar huis gegaan. In de keuken is o.l.v. de moeder van Bodhi, van die grote courgettes een pan soep gemaakt! Hij was heerlijk, zelfs degene die wat twijfelden omdat ze het niet kenden hebben hem opgegeten!

Vandaag weer twee tafel diploma’s er bij!

Gijs en Jorn hebben ook hun diploma bij juf Nathalie gehaald!

En nog meer tafeldiploma’s!

Dit keer zijn Mick en Bjorn de gelukkigen!

Tafeldiploma!

En ook Sophia heeft haar tafeldiploma gehaald! Goed gedaan!!

schaduw letters maken!

Ruben heeft een lesje schaduwletters maken gegeven!

Juffendag!

Donderdag 7 juni, waren alle juffen op het Tweespan jarig! Groep 5 is met juf Miranda en juf Gerda is naar de midgetgolf in Heemkerk geweest. Een hele gezellige ochtend en natuurlijk schitterend weer! In de middag hebben we op school naar een film gekeken! Een ontzettend leuke, gezellige dag! De juffen zijn erg verwend, alle kinderen heel erg bedankt!

Schoolreisje Duinrell!

Groep 5 is samen met groep 6 en 7 naar Duinrell geweest. Het was een zeer warme dag in een druk Duinrell. Ondanks dat, hebben we veel plezier gehad!

Schaapscheren!

15 Mei is groep 5 naar boerderij Zorgvrij geweest om te kijken hoe een schaap geschoren wordt. Daarna hebben we 5 workshops gehad, over wat je allemaal met wol kunt doen. Het schaap Choco had er niet heel veel zin in, dus de boer moest echt heel erg zijn best doen om haar goed te scheren. Daarna hebben we allemaal kunnen voelen hoe vet die wol is. In de werkruimte waren 5 kraampjes opgesteld, waar we van alles met wol konden doen. Wol kaarden, spinnen, verven, weven en vilten. Het was ontzettend leuk, de kinderen hebben genoten. Daarna ook nog als toetje even uitleven in het spinnenbos!!

Muziek van juf Gabriëlle!

Vandaag weer een leuke muziekles gehad van juf Gabriëlle, Het thema nu is klassieke muziek. Leuk te zien dat deze groep hier heel enthousiast over is en goed luistert naar de muziek. Inmiddels weten ze ook heel veel over componisten, stem soorten, orkesten,  en de instrumenten die hier in bespeeld worden. 

Tafeldiploma!

Ook Iris heeft vandaag haar tafeldiploma behaald! Heel goed Iris, gefeliciteerd!

Verkoop violen!

Voor de vakantie heeft groep 5 voor het eerst verkoop gedaan die te maken heeft met de schooltuin. Opa Leo had violen meegenomen. Na schooltijd mochten een aantal leerlingen de verkoop doen. Dit was een groot succes!

Tosti dag!

Donderdag 12 april, was het dan zo ver! De tosti dag. In de leerlingen raad was gevraagd of dit mogelijk was. En vandaag was het de beurt aan groep 5!

Tafeldiploma voor Justin!

En daar is het volgende tafeldiploma, dit keer voor Justin! Goed gedaan man!!!

10 April, werken in de tuin!

Vandaag echt gewerkt in de tuin. Bordjes met namen neergezet, wie welke tuin heeft. Spinazie geoogst en postelein, Paksoi gepland en weer met mooie bloemetjes naar huis!

Tafeldiploma voor Mats!

En ja hoor, ook Mats heeft vandaag zijn tafeldiploma behaald! Gefeliciteerd Mats!

Bezoek aan tulpenkweker!

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan tulpen kweker de Groot uit Heemskerk! Vorige week hebben we al een aantal filmpjes bekeken over de tulp. En vandaag dus echt gekeken hoe het bij de kweker werkt. Een aantal  tuin opa’s hebben het één en ander vertelt en laten zien. De geschiedenis van de tulp, waar komt de tulp vandaan, over de bollen en soorten bollen en tulpen. De kinderen vonden het schitterend en hebben zeker het één en ander geleerd over de tulp en de bollen. Ook de moeders en de juf weten weer wat meer over de tulp!

De eiertik wedstrijd tijdens het lente feest!

Elk jaar toch weer spannend, de eier tik wedstrijd! uiteindelijk werd de winnaar van groep 5 Berat! 

tafeldiploma voor Bugra!

Ondanks de spanning van het lente feest, heeft Bugra vandaag ook zijn tafeldiploma behaald! top Bugra gefeliciteerd!!

De tuin op 27 maart!

Vandaag zijn er bloemetjes geplukt en mooie bosjes van gemaakt! Opa Leo was er niet, vandaar hulp van de moeder van Bodhi en Nils! Omdat opa Leo vandaag jarig was hebben we hem een foto bloemetje gestuurd van de bloemen uit eigen tuin!

Tuinkers!

Vorige week, dinsdag 13 maart is er tuinkers gezaaid! Vandaag 20 maart is er al een heel mooi resultaat. Daarom hebben we eiersalade gemaakt met daar bovenop een plukje tuinkers! Heerlijk. Iedereen was zo enthousiast dat de recepten al mee naar huis zijn en de tuinkers natuurlijk ook mee naar huis gaat! Andere recepten met tuinkers zij: een boterham/ toast met kaas, daarop wat tuinkers, of een boterham/beschuit met pindakaas, daarop wat tuinkers!

Tafeldiploma voor Emma!

Bomen planten!

Dinsdag 13 maart mocht groep 5 samen met wethouder Frowijn 3 appelbomen planten. Ook hebben we bollen in de grond gezet. En nu maar hopen op lekkere appels en mooie bloemen!

IPad speurtocht door de bibliotheek!

Maandag 12 maart hebben we een IPad speurtocht door de bibliotheek gehouden. Met een IPad en plattegrond in de hand zijn we in groepjes door de jeugdafdeling van de bibliotheek getrokken. Allerlei opdrachten kwamen voor bij. Luisteren met ogen dicht naar wat je denkt te kunnen horen in een huiskamer, 3D opname bekijken van een dino boek, een zin maken met de woorden de er lagen en daar een foto van maken, op een grote wereldbol kussen bekijken in welke landen ben je geweest, en foto maken met een boek over verliefdheid, luisteren naar de zee d.b.v. een muziekinstrument etc. etc……! Een hele leuke en leerzame ochtend!

Workshop over afval!

Vanochtend hebben de kinderen een ‘workshop’ van de plasticcirkel gehad. Hierin werd uitgelegd wat afval is. Waar wij dit weg kunnen gooien. Dat er ook zwerfafval bestaat en wat er gebeurd als het in de water terecht komt of op de grond waar veel dieren leven. Daarna werd er uitgelegd wat er van plastic gemaakt kan worden. Hoe dit proces in elkaar zit om er iets anders van de maken. Eerst smelten en dan kan het in een vorm worden gegoten.
De kinderen zijn al begonnen met het verzamelen van doppen en hebben er al een heel hoop. Deze komen in de ton in de gang terecht en bij elke streep wordt er een tegel van plastic aan school gegeven. Van deze doppen kunnen namelijk de tegels worden gemaakt. In één tegel gaan zo’n 1500 doppen.

Winnaars!!

De blijdschap was groot toen de groep bestaande uit Fenne, Noah, Nikita, Emma en Sophia de voorrondes in de klas wonnen voor de playbackshow! De blijdschap was verschrikkelijk groot, toe bleek dat deze kanjers donderdag 22 februari ook de school playback show wonnen! Door een “officiële” jury gekozen worden is toch wel helemaal te gek! Groep 5 ging helemaal uit z’n dak toen ze hoorden dat er gewonnen was. De meiden zelf natuurlijk het hardst!

Weer twee tafeldiploma’s er bij!

Ook Fenne en Noah hebben hun tafeldiploma uit handen van juf Nathalie ontvangen!

Trompet les!

Vandaag 1 februari heeft groep 5 een trompet les gehad van meester Maarten van muziekschool Heemkerk. Na eerst wat theorie over de trompet en muziek in het algemeen, mochten de kinderen zelf aan het werk met de trompet. “Dirigent” Maarten, gaf aan wat er gespeeld moest worden en de kinderen speelden precies wat de bedoeling was! Heel leuk en leerzaam. Wie eventueel nog een proefles wil hebben, mag altijd via de website van de muziekschool een afspraak maken bij Maarten.

De eerste keer werken in de tuin!

Dinsdag 30 januari, heeft groep 5 voor het eerst gewerkt in de tuin. Samen met opa Leo, zijn de blauwe druifjes uit de grond gehaald en is er weer witlof gepland!

Tafel diploma!

Berat is de eerste in 2018 die ook zijn tafeldiploma heeft gehaald! Gefeliciteerd Berat!

Kerstdiner!

Donderdag avond 21 december in de avond naar school, altijd spannend. Maar wat was het een gezellig kerstdiner en wat waren er heerlijke hapjes gemaakt! Bedankt alle ouders voor dit lekkers. De kinderen hebben er van genoten.

19 december, kerststukjes maken o.l.v. opa Leo!

Vandaag heeft groep 5 schitterende kerststukken gemaakt. De kinderen hadden zelf zeer veel versiersels en ook groen meegenomen. Opa Leo had ook voor ieder kind een bosje met groen, rode besjes, dennenappels en nog meer mee. En wat zijn er schitterende stukken gemaakt. Vol kleur en glitter!!

Surprises op 5 december!

Wat hebben we een heerlijke dag gehad! Mooie gedichten, schitterende surprises en vooral de aandacht en luisteren naar elkaar was geweldig!

Tafeldiploma!

Ook Ruben heeft zijn tafeldiploma gehaald!

Weer twee tafeldiploma’s!

Donderdag 30 november hebben Aleysha en Bodhi uit handen van juf Nathalie hun tafeldiploma gekregen! Goed gedaan! De komende weken zullen er weet ik zeker meer volgen!

Witlof poten!

Donderdag 23 november heeft groep 5 o.l.v. Marijke, witlof in de grond gezet. Daarna is er een zak overheen gegaan, omdat de witlof donker op moet komen, dan wordt hij mooi wit. Over een week of 2 gaan we kijken of de witlof inderdaad mooi is opgekomen!

Zaalvoetbaltoernooi!

Woensdag 15 november heeft een groep jongens uit groep 5 meegedaan met het zaalvoetbal scholen toernooi. Wat hebben ze goed hun best gedaan en wat waren ze vooral sportief. Na een verloren wedstrijd toch nog lachend van het veld, met de mededeling dat ze toch lekker hadden gespeeld is natuurlijk fantastisch, daar gaat het toch ook vooral om. Daarbij waren ze als Tweespan de enigen die de tegenstander na afloop bedankte voor de wedstrijd en de tegenstander een handje gaven! Bravo jongens, zo hoort het!

Nieuwsbegrip!

Griffel en penseel winnaars!

Gouden griffel voor Fenne, zilveren griffel voor Rohan. De gouden penseel voor Laura en de zilveren penseel voor Jorn!

Appels plukken bij boerderij Zorgvrij!

Dinsdag 26 september is groep 5 naar boerderij Zorgvrij gegaan om appels te plukken en daar appelsap van te maken. Ook hebben we van de druiven die daar groeiden, druivenjam gemaakt. Wat zijn de kinderen hard aan het werk geweest en wat was het leuk en vooral erg lekker. Uiteindelijk hebben ze ook nog even in het spinnenbos mogen spelen. Het feest was compleet.

Ziekenhuis!

Het eerste taal thema van groep 5 ging over het ziekenhuis. Nu het thema bijna is afgelopen, werd er door Hans een gastles gegeven. Via een power point was er wat theorie, om daarna zelf aan de slag te gaan met het omdoen van een mitella, hechtpleisters aanbrengen en een verbandje leggen!

Hoorspel!

Groep 5 heeft een workshop gehad over het maken van een hoorspel. De kinderen waren erg origineel in hun ideeën. Het uiteindelijke resultaat was erg leuk!

 

Muziekles met juf Gabriëlle!

Het eerste tafeldiploma is binnen! Gefeliciteerd Noortje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.