GROEP 7

GROEP 7 MET JUF LEONIE en JUF MERYAM

Vis les!

Op vrijdag 8 juni hebben we een ontzettend leuke en leerzame vis les gehad van Sportvisserij MidWest Nederland.
’s Morgens kregen we een interessante theorieles in de klas van vismeester Jerry de Jong.
We leerden veel over de verschillende soorten vissen en hun leefgebied, maar bijvoorbeeld ook hoe we het haakje zo voorzichtig mogelijk uit het bekje van de vis konden halen. (Met behulp van een klein hulpmiddel aan een keycord, die we als cadeautje mee naar huis mochten nemen.)
Na de pauze was het tijd voor de visexcursie aan de waterkant! In het water bij de Luxemburglaan hebben we onze hengels uitgegooid en hadden een aantal kinderen heel snel beet! Bij een paar andere kinderen werd het geduld wat langer op de proef gesteld, maar na twee fijne uren aan de waterkant hadden we allemaal iets gevangen.
Alle vrijwilligers en vaders hartelijk dank voor jullie hulp en geduld, wij hadden mede door jullie een zeer geslaagde dag!! Sportvisserij Nederland, bedankt voor de leerzame dag en het leuke tasje met inhoud!!

 

Verkeersdiploma’s!

Groep 7 mocht vandaag de verkeersdiploma’s in ontvangst nemen,  deze werden uitgereikt door wethouder Schoorl. we mochten plaatsnemen in de Raadszaal en een gesprek met elkaar voeren zoals de Gemeenteraad dit regelmatig doet. Vervolgens op de fiets terug  naar school, met ons felbegeerde diploma en een leuk cadeautje.

Milieu helden!

De finale/prijsuitreiking van de milieu bende was vanmorgen in het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk.
Onze school was samen met de “Wilgeroos” en de “AnneFrank-school” één van de drie genomineerde scholen.
Na de presentaties en rijp beraad van de jury, kwam de uitslag: Wij kregen de 1e prijs!!
Alle kinderen van groep 7 van OBBS Tweespan zijn de nieuwe Milieu helden van 2018!!
Wat zijn wij trots op de groep!!

Er waren voor de groep vele prijzen, een spel, boek, tas en vooral ook een bezoek aan het theater van Iris Stam Theaterwerk!

Praktijk verkeersexamen!

Groep 7 heeft vorige week meegedaan met het praktijk examen van verkeer. Alle aanwezige leerlingen zijn geslaagd, met de complimenten van de organisatie!! Onze groep 7 heeft het examen foutloos afgelegd!! Al eerder maakten de kinderen het theorie-examen, ook hiervoor is iedereen geslaagd! Wat zijn we trots op groep 7!
De diploma’s zullen na de meivakantie op het gemeentehuis van Heemskerk worden uitgereikt!

Eier tik koning!

De eier tik koning van de school!! Hugo!

Gouden eeuw/recyclen!

Geïnspireerd door de grote meester Hendrik Kerstens! ( gemaakt door juf Nathalie!)

Het naaiatelier! 

 Van oude kleding zijn nieuwe items gemaakt ivm project recyclen. Ze mochten zelf weten wat ze ging maken. Sommigen hebben van een oud T-shirt een kussentje gemaakt, anderen een tas van een oude broek en een leerling heeft zelfs een poezenmandje gemaakt van een oud vest. Dit alles kon gebeuren door twee enthousiaste ouders!

De milieu bende

Met veel kabaal zijn wij vanochtend overvallen door de milieu bende. Tijdens de rekenles onderbraken ze ons en vroegen aan de kinderen of ze in waren voor een toneelstuk of dat ze liever met de les doorgingen?…. U kunt vast wel raden waarvoor gekozen werd. We werden getrakteerd op een heel energiek, vrolijk en vooral erg leerzaam toneelstuk. Na het stuk zijn we door middel van een workshop getransformeerd in echte milieu helden.
We hebben gesproken over mogelijke oplossingen voor de milieu- en klimaatproblematiek. Natuurlijk vooral wat we op kleine schaal kunnen bewerkstelligen. Ideeën te over in onze groep. Dat is mooi want de milieu bende organiseert samen met het NME ( stichting Natuur- en milieueducatie Beverwijk en Heemskerk) een wedstrijd. Onze ideeën gaan wij de komende maand bundelen in “het fantastische MILIEUHELDENBOEK.” Het ingevulde ideeënboek sturen we op naar de Milieu bende. Naast onze groep zijn er nog meer scholen uit de omgeving die hun ideeën opsturen. Een deskundige jury gaat zich hierover buigen. Wie weet… We hebben al ervaring met een ontwerpwedstrijd winnen dit jaar? Maar, meedoen is natuurlijk belangrijker en vooral leerzaam. Wordt vervolgd.

Heliomare

Groep zeven is met de hele klas op de fiets naar Heliomare geweest. We hebben daar gegymd met gehandicapte kinderen. We hebben free running, rolstoelvaardigheid, boogschieten, judo, race-running, boccia en rolstoelsport gedaan. We zijn daar heen geweest omdat Jelmer en Dylan de prijsvraag van de Paralympics hadden gewonnen. We hadden een erg leuke dag!

gemaakt door Dylan en Jelmer

Voorlees wedstrijd!

Op zaterdag 13 januari hebben wij vol trots geluisterd naar onze voorleeskanjer Luna. Zij nam als afgevaardigde van onze school deel aan de nationale voorleeswedstrijd. Om 12 uur startte de wedstrijd in de raadzaal van het gemeentehuis in Heemskerk. Het was allemaal zeer officieel. Zelfs koning Willem Alexander keek toe (vanaf een grote foto dan 😉 Er deden in totaal 14 scholen uit de omgeving Heemskerk mee. Luna was best zenuwachtig maar we hadden er alle vertrouwen in dat ze het geweldig zou doen. En dat deed ze! Als aller laatste werd Luna uitgenodigd om voor te lezen. Zenuwslopend natuurlijk want iedere kandidaat was erg goed. Ze las een stukje voor uit het boek: Thomas en de tijdmantel. Op school weten wij al hoe goed ze kan voorlezen, ze is niet voor niets de winnaar van de voorleeswedstrijd van obs Tweespan geworden. Maar nu hoorden alle mensen in de zaal het ook. Nadat Luna geweest was hebben we heel lang moeten wachten op het juryberaad. Zij hadden het lastig maar hadden na lang beraad een winnaar. Helaas was dat niet Luna, maar voor ons is zij sowieso de aller grootste voorleeskampioen!
Groetjes juf Meryam en juf Léonie

Kerstdiner!

Groep 7 heeft een heel gezellig kerstdiner gehad. En wat zag iedereen er weer feestelijk uit!

Een verslagje schrijven bij proefjes ( taalles Staal)

Tijdens onze taallessen hebben wij geleerd om een verslagje bij een proefje te schrijven. Natuurlijk is er niets leuker, om de proefjes ook daadwerkelijk uit te voeren! Dat hebben we dan ook vandaag gedaan!

 
Clinic Paralympics

Op dinsdag 31 oktober heeft onze groep een bijzondere clinic bij mogen wonen. Het was de clinic Paralympics, over sporten voor mensen met een handicap.  Voorafgaand aan de clinic hebben we meegedaan aan een prijsvraag.  In groepjes hebben we nieuwe aangepast sporten/ spellen bedacht, speciaal voor mensen met een handicap. Alle ontwerpen zijn gepresenteerd en besproken in de groep.  Het ontwerp van Dylan en Jelmer vonden we gezamenlijk het beste ontwerp.  Zij hebben een ligfietsrace voor mensen met èn zonder beperking bedacht.  Zodat zowel mensen met en zonder een beperking/ handicap mee kunnen doen.   Tijdens de clinic kregen we les van Silvia en Raymond.  Zij hebben ons laten ervaren hoe moeilijk het is om te kunnen boogschieten wanneer je blind bent, of wanneer je geen armen en handen hebt. Daarnaast hebben ze ons laten inzien dat je heel inventief kunt zijn wanneer je een handicap hebt en dat je, met veel doorzettingsvermogen, toch goed kunt zijn in een sport. We hebben van alles kunnen vragen en ervaren deze ochtend. 
Aan de foto’s kunt u zien hoe serieus we bezig zijn geweest met elkaar. We zijn geëindigd met een groot applaus voor de begeleiders.  Maar niet voordat alle pijlen op meester Pieter en juf Léonie gericht (en geschoten!) mochten worden. Hoe dit is afgelopen kunnen de kinderen u zelf tot in detail vertellen ? 

Griffel en penseel winnaars!

De gouden griffel is gewonnen door Luna, de zilveren griffel voor Jelmer. De gouden penseel voor Bram, de zilveren penseel voor Jasper.