GROEP 8

GROEP 8 MET JUF LEONIE en JUF MERYAM

Thema Romeinen.

Er is heel hard gewerkt aan het thema Romeinen!

Hulp bij het maken van lampionnen!

Diverse kinderen uit groep 8 hebben geholpen in verschillende klassen, met het maken van lampionnen.

Werken in de peutertuin.

Groep 8 heeft afgelopen periode geholpen om een mooie peutertuin tot stand te brengen! Er is hard gewerkt.

   

De bliksemstage

Er waren 3 keuzes: kennemer theater, Albert Heijn, gemeentehuis. Bij 2 groepen waren er 8 kinderen en bij een groep waren er 7 kinderen. We hebben het allemaal leuk gehad. We zijn niet op school geweest. Maar juf heeft iedereen gezien en is bij alle 3 de plekken geweest

Bij het kennemer theater gingen we eerst de vragen stellen daarna achter de schermen, daar hebben we veel gezien kleedkamers, podium, geheime gangetjes en veel meer. Daarna hebben we verstoppertje gespeeld door de grote zaal daarna gingen we echt wat doen. De eerste groep ging als eerste de garderobe klaar maken. De tweede groep ging achter de kassa en als dat klaar was wisselden we om daarna gingen we zakjes maken met ballonnen ,snoepje en boekjes vullen. En dan was het klaar.

Maar bij de Albert Heijn kregen ze eerst een rondleiding.

Ze deden van alles en nog wat. Bij de kassa mochten ze glaszegels uitdelen en soms op het bonnetje klikken Ze mochten spiegelen, dat houdt in dat wat het snelste niet meer houdbaar is vooraan zetten. Ze gingen vakkenvullen en ze hebben echt veel gedaan en trouwens aan het begin hebben ze wel vragen gesteld. Ze moesten helemaal alleen vakkenvullen maar bij de rest stonden er wel mensen bij.

Bij het gemeentehuis gingen ze als eerste vragen stellen. Er kwamen verschillende mensen zoals een dierenverzorger, Een boombeheerder en meer. Ze waren niet echt op het gemeentehuis, want daar was een andere klas. Ze hebben een wandeling gemaakt met de boombeheerder en hebben veel geleerd over bomen aan het einde hebben zij een spel gedaan. De ene vond het moeilijker dan de ander.

Amber

Thema Romeinen.

DE ROMEINEN

Ons thema gaat over de romeinen we zijn er al ongeveer 1,5 maand mee bezig en na de herfstvakantie gaan we leren over de aardrijkskundige plaatsen van het Romeinse rijk. We doen nu verschillende kaarten: om te doen of om op te zoeken en er een collage van te maken. Er zijn ook reken-, taal- en spelling opdrachten.

Geschreven door Jalal

   

Bezoek Pet IJmond.

            

Op 11 oktober ging groep 8 naar PET-IJmond. Bij PET-IJmond leer en bekijk je veel over techniek. Er waren allemaal workshops georganiseerd over techniek. Ook waren er 7 werelden over techniek. De 7 werelden zijn mens & gezondheid, energie, water & veiligheid, voeding & natuur, wonen, werken & verkeer, ontwerpen, productie & wereldhandel, digitaal, media & entertainment en hi-Tech & science. Bij die 7 werelden zijn de workshops bedacht bijvoorbeeld een auto die op zout water rijdt, een vogelhuisje, een klok op appelzuur en een kakkerlak op zonne-energie.

Geschreven door Maura Kes uit groep 8