GROEP 3

 GROEP 3 MET JUF SHELLEY

Pizza bakker!

Als een “echte’ pizza bakker gaat hij aan de slag!

Eier tik wedstrijd!

Wat was het spannend! Uiteindelijk werd de eier tik wedstrijd gewonnen door Rosa!!

Pizzeria!

Thema in de klas is de pizzeria. In de werkplaats is hard gewerkt aan de ingrediënten, pizzabodems, pizza over en menukaarten. Vandaag konden we voor de eerste keer gaan eten in onze pizzeria. Denise en Anniek genoten van een pizza margaritha en pizza Hawaii. Stijn had ze heerlijk klaar gemaakt. En Carice was een prima serveerster.

Letterfeest!

Vandaag een geslaagd letterfeest gehad. Eerst gingen we in groepjes een letterspeurtocht doen. Kinderen van groep 8 hielpen ons mee. Daarna kwam groep 1/2a ons feliciteren met een prachtige kaart en een groot applaus. Bij een feestje hoort bingo en dit keer niet met cijfers maar met letters. Om 2 uur zat de tribune vol met ouders, opa’s en oma’s. Een aantal kinderen gingen een stukje voorlezen, ontzettend knap. Wij lieten ook nog horen hoe goed wij de letters kennen en bij welke familie ze horen. Juf Carla had als grote verrassing een letterdiploma voor iedereen.

Samen spelen, samen delen!

Schoolafspraak deze twee weken is samen spelen, samen delen! Vandaag een samenwerk opdracht gedaan. ” Maak samen een tekening zonder erbij te praten”!

Kerststukjes maken!

Kersstukjes maken in groep 3. Een gezellig uurtje met papa’s, mama’s, oma’s en tantes die allemaal kwamen helpen in de klas.

Het Sinterklaas feest!

Op 5 december kwam Sinterklaas aan bij ons op school. Nadat we allemaal op de foto zijn geweest gingen we naar binnen. In de ochtend hebben we een circuit gedaan: pietengym, disco, voorlezen en naar de schatkamer. In de klas kregen wij allemaal een cadeautje. Het was een geslaagde dag.

Pietengym en pepernoten bakken!

Vrijdag een drukke dag achter de rug. Eerst Pieten gym met meester Pieter. Klimmen, klauteren en zwaaien we hebben alles weer goed geoefend en zijn geslaagd. Een mooi diploma kregen wij aan het eind van de les. In de middag gingen we pepernoten maken. Wij kregen hulp van 5 kanjers uit groep 6. In 5 groepjes hebben de kinderen zelf pepernoten gemaakt, wat een samenwerking! Uiteindelijk rook het heerlijk in de school. De pepernoten gingen in een mooi versierde puntzak mee naar huis.

Van graan tot pannenkoek!

Vandaag naar boerderij Zorgvrij geweest. Eerst gingen we de koeien melken, wat een stoere kinderen heb ik in groep 3. Een aantal kinderen kregen meteen melk uit de uiers. Bij juf lukte dat niet hoor. Daarna gingen we eieren zoeken in het kippenhok. We vonden witte en bruine eieren. Aan een plekje op de kop van de kip kun je zien of ze witte of bruine eieren legt.
Boven luisterde we aandachtig naar een verhaal. We gingen zelf boter maken (karnen). We moesten boos kijken en de potjes met melk goed schudden tot het boter werd. Ook de ouders wilde het graag proberen.
Toen gingen de schorten om en koksmutsen op want het was tijd op pannenkoeken te gaan bakken.
We hebben ze natuurlijk ook geproefd. Aan het eind mochten we de koeien nog grondmeel geven. De kinderen hebben ervaren dat koeien slijmerige tongen hebben. Wat een leerzame en leuke ochtend hebben we gehad.

Werken over Jubelientje in de bibliotheek!

Vandaag naar de bibliotheek geweest. De kinderen kregen eerst een uitleg over de boeken die zij nu kunnen lenen, S3 boekjes. Daarna gingen ze in drie groepen aan het werk; memorie, bingo en woordjes schrijven. Het was een leerzame ochtend.

Bezoek aan de dierenwinkel.

Groep 3 heeft een bezoek gebracht aan dierenwinkel van Someren in Heemskerk. Het leesthema was afgelopen perioden “de dierenwinkel”.

De letter t.

We hebben in de klas de t geleerd, de t van pet, tak en natuurlijk van taart. In de klas hebben we met elkaar 3 taarten gemaakt. Met de t van blauwe bessen. De taart smaakte heerlijk .

 

Penseel winnaars!

De dierenwinkel!

Het thema nu in groep 3 is de dierenwinkel. In een circuit wordt er gewerkt met allemaal opdrachten die daar over gaan!