GROEP 3/4

Groep 3/4 met juf Shelley

Fotospeurtocht bij boekwinkel Stumpel!

In groepjes moesten we op zoek naar de foto’s. Als we er 1 gevonden hadden moesten we proberen precies dezelfde foto te maken met de iPad. Terug op school was iedereen erg enthousiast om onze eigen boekwinkel te maken in de klas.

Afsluiting thema!

Als afsluiting van het thema op reis, kwam maandag Geeri langs. Zij is stewardess bij de KLM. Ze vertelde over haar werk en de kinderen hadden van tevoren vragen bedacht. Als bedankje hadden de kinderen tekeningen gemaakt. Geeri ging donderdag vliegen naar Lagos, Nigeria. En hing de tekeningen bij de vliegtuigkeuken op. De passagiers vonden het geweldig. Het ziet er ook wel erg gezellig uit!

Boe feest!

Vrijdag 31 oktober, mochten we verkleed naar school komen. We hadden skeletten, vampiers, mummies en een heks. We kregen griezelgym, hebben gerekend met spinnen en heksen. Een buitenles spelling en lezen. In de middag een monsterliedje geleerd. Daarna nog film gekeken en gekleurd!

Buiten les lezen!

Buiten les lezen!
Vandaag een buiten les lezen. Ze moesten een kaartje pakken, het woordje hakken in de hoepels. Daarna het woordje opschrijven bij de e of ee. De kinderen van groep 4 waren de juffen en meesters en hielpen en controleerden de kinderen.

Taal thema: “onderweg”.

Het thema van taal in groep 4 gaat over onderweg. De les ging woensdag over post. We leerden wat je op een envelop moet schrijven. We hebben ons adres op een envelop geschreven, lieve kaartjes gemaakt en postzegels geplakt. Donderdag hebben we de brieven in de brievenbus gedaan. Hopelijk zijn alle kaarten aangekomen.

Taart maken.

Groep 4 heeft vandaag een taart gemaakt . Ze moesten het recept uit de leesmethode goed lezen. De samenwerking verliep heel goed in de drie groepjes. De taarten hebben we natuurlijk geproefd en uitgedeeld aan de kinderen van groep 3 en de andere leerkrachten. De smaak was uitstekend!!

Het eerste dictee!

Groep 3 heeft vandaag een eerste dictee gemaakt op de letterdozen!