GROEP 5

 Groep 5 MET JUF GERDA EN JUF MIRANDA.

Bouw! Diploma

Voor de herfstvakantie heeft Liam zijn bouw-diploma behaald, met dank aan tutor Noortje uit groep 7.

Met de boswachter op pad!

Vandaag is de groep op pad geweest met boswachter Evert-Jan. Een heerlijke tocht vanmorgen vroeg door het bos en wat hebben we weer veel geleerd. Kunnen we zien dat paddenstoelen giftig zijn? Hoe komt het dat brandnetels pijn doen? Kunnen we daar wat tegen doen? Hoe komt het dat de blaadjes verkleuren ? Hoe ziet de schedel van een schotse hooglander er uit?

 

Bezoek aan de illustrator Charlotte Dermatons

Groep 5 is maandagochtend naar de bibliotheek geweest. Hier heeft illustrator Charlottte Dermatons ons verteld over haar basisschooltijd en hoe zij door fantasie dingen mooier wist te maken.

Workshop “reis mee”.

Vrijdag 10 oktober hebben de kinderen in de gymzaal een theaterworkshop gehad die ging over “reis mee”. Deze workshop was een passend vervolg op de theatervoorstelling vorige week in het Kennemer theater “Apollo 11”.

Zoek de persoon bij de vraag!

Vandaag hebben de kinderen een opdracht van stagiair Angela gedaan, waarbij  ze zoveel mogelijk kinderen moesten zoeken die beantwoorden aan de gestelde vraag op het papier! Een hele leuke, coöperatieve opdracht!

Gastles naar aanleiding van het thema ziekenhuis!

Naar aanleiding van het thema ziekenhuis heeft groep 5 een gastles gehad over werken in het ziekenhuis en over wat er allemaal gebeurd in een ziekenhuis. De kinderen hebben zelf verbanden aangelegd, mitella’s aangelegd en gezien hoe er gehecht wordt. Ook zijn een aantal kinderen aangekleed als operatie-arts!