GROEP 4

 Groep 4 MET JUF GEA en JUF MARLOES ( juf Lindy met zwangerschap verlof)

Juffendag!

Groep 4 heeft vandaag een hele gezellige juffendag gehad in speeltuin  “de Veilige haven” in IJmuiden!

Schoolreisje!

Groep 4 is naar de Holle Bolle Boom geweest op schoolreisje! Het was een warme dag, dus lekker veel met water gespeeld.

Bezoek aan de bibliotheek!

15 Mei heeft groep 4 een bezoekje gebracht aan de bibliotheek in Heemskerk. Met een platte grond moest op zoek gegaan worden naar letters die uiteindelijk een woord vormden.

Restauranti Tweespani!

Dinsdag 24 april, opende restaurant Tweespani de deuren voor de ouders, opa’s, oma’s of bekenden! De  kinderen hebben daarvoor al gewerkt over de pizzaria en hebben maandag boodschappen gedaan voor deze dag. Wat waren de kinderen, maar vooral de ouders en bekenden enthousiast over de heerlijke pizza’s, toastjes en ijsjes! Goed gedaan hoor groep 3 en 4!

High tea!

Wat was het lente feest weer gezellig! Spelletjes gespeeld onder leiding van groep 8, het eiertik spel gespeeld en uiteindelijk een heerlijke high tea gehad!

Groep 4
 
Wat vliegt de tijd! De kerstvakantie breekt alweer bijna aan. En wat hebben de leerlingen van groep 4 veel geleerd de afgelopen periode. Ik ben super trots op ze. 
 
In het begin van het schooljaar was het even wennen in groep 4. Dit omdat de kinderen in aanraking kwamen met heel wat nieuwe vakken en methodes. De kinderen waren gewend om met werkschriften te werken, maar in groep 4 werk je ook met boeken en schriften met lijnen en vakjes. Inmiddels weten de kinderen precies hoe de methodes werken. Ook leggen de kinderen nu helemaal zelf, voorafgaand aan een les, hun lesmateriaal klaar. Top!
 
Met spelling hebben de kinderen diverse categorieën geleerd. Van het hakwoord zijn we inmiddels aanbeland bij de eeuw-ieuw woorden. En de ei-rap en au-rap worden uit volle borst mee gezongen. De rekentoetsen worden goed gemaakt en de kinderen hebben voor het eerst kennis gemaakt met tafels. We hebben tot op heden de tafel van 2, 5 en 10 behandeld. Ook met klokkijken zijn we druk in de weer. De hele en halve uren, analoog en digitaal. 
 
De kinderen hebben in het begin van dit schooljaar voor het eerst een gesprek met hun ouders en leerkracht gevoerd. Een heus driehoeksgesprek. Dit hebben de kinderen en ik als zeer prettig ervaren. Ieder kind heeft nu een doel/afspraak of meerdere kleine doelen/afspraken opgesteld. 
 
Iedere maandag hebben de kinderen muziekles. Van mij of van de vakdocent Gabriëlla. De kinderen en ik hebben hier veel plezier in. Vooral de boomwhackers vallen bij de kinderen in de smaak. Dat je hiermee, met elkaar, een heel lied kan produceren. Dat is wel heel bijzonder. We hebben al twee keer een optreden verzorgd voor de rest van de school. En dat ging super goed!
 
Als ik verder ga met terug kijken, dan denk ik ook aan de kinderenboekenweek van dit jaar. De kinderen hebben allemaal een eng verhaal geschreven, de één was nog enger dan de ander. En ook werden er toepasselijke enge tekeningen bij gemaakt. De kinderen hebben ook een thriller dansworkshop gehad. Er werd echt goed meegedaan door iedereen. De kinderen hebben een herfst boswandeling gemaakt, onder leiding van een boswachter en weer prachtige lampions geproduceerd. Ook de Sint tijd was weer spannend en fijn. En dan nu bijna de welverdiende kerstvakantie. En een juf die met zwangerschapsverlof gaat. Daarom wil ik iedereen alvast hele fijne feestdagen wensen en een prachtig 2018. In januari krijgen de kinderen van groep 4 een nieuwe leerkracht, juf Gea. 
 
Juf Lindy

Griffel en penseel winnaars!

Gouden griffel voor Sofia, zilveren griffel voor Merel. Gouden penseel voor Zeina, zilveren penseel voor Tim.